Over glaszetten

Home > Over glaszetten

Glaszetten kan het beste worden uitgevoerd door vakmensen. Zij doen alle werkzaamheden die bij het zetten van glas komen kijken.   direct offertes aanvragen

Een glaszetter kan ingezet worden bij het monteren van glasconstructies, het plaatsen van kozijnen en het vervangen van gebroken ruiten. Daarbij maakt de glaszetter gebruik van verschillende beglazingssystemen. Hierbij zorgen zij er voor dat het glas nauwkeurig geplaatst wordt in de daarvoor bestemde ramen, deuren of kozijnen.

Glaszetters plaatsen het glas zowel van binnenuit als van buitenaf. Daar komen de termen binnenbeglazing en buitenbeglazing vandaan. Binnenbeglazing wordt vanaf de binnenkant van het kozijn geplaatst en buitenbeglazing vanaf de buitenkant.

Waarom kiezen voor een glaszetter?
Waarom een professionele glaszetter inhuren als u het zelf ook kan? Als u zelf glas zet zal dit naar alle waarschijnlijkheid goedkoper uitvallen dan wanneer u een professioneel iemand inhuurt. Of zelf glaszetten een paar jaar later de goedkoopste optie geweest is moet nog maar blijken. Bij de meeste leveranciers van glas krijgt u gemiddeld tien jaar garantie. Aan deze garantie zitten wel een aantal voorwaarden. Het glas dient op de juiste manier gezet te zijn via de juiste normen, bij een professioneel glaszettersbedrijf weet u zeker dat het glas gezet gaat worden door een vakman. Nadat het glas geplaatst is bent u als consument wel verantwoordelijke voor het onderhoud van het geplaatste glas.

Wat natuurlijk ook nog een belangrijke reden is voor het inhuren van een professionele glaszetter is dat u zelf geen kans loopt op ongelukken. Bij het werken met glas moet er altijd rekening mee gehouden worden dat er gewerkt wordt met een materiaal dat breekbaar is en dat over scherpe randen bezit. Een diepe snijwond oplopen bij het zetten van glas is dan ook een ongeluk dat bij onervaren glaszetters kan voorkomen.

Particulier of zakelijkzakelijke glaszetter
Glaszetters zijn inzetbaar voor zowel zakelijke klanten als particulieren inzetten. Met glas kunt u voor extra sfeer op kantoor zorgen waar het prettig werken is of u het glas perfect laat aansluiten op het design van uw huidige of nieuwe woning of werkplek.
Daarnaast kunt u voor kantoren en woningen gebruik maken van binnenbeglazing. Denk aan glazen vergaderruimtes, hiermee creëert u meer ruimte en zorgt u voor meer sfeer. Glas kan er tevens voor zorgen dat een woning of werkruimte beter geïsoleerd wordt.  Dit houdt in dat een goede dubbele beglazing bijdraagt aan het behouden van de warmte in de winter en het afkoelen van het huis in de zomer. Een goed geïsoleerde ruimte draagt ook bij aan het verminderen van geluidsoverlast van buitenaf.

Verschillende soorten materiaal
Ook in het soort materiaal dat glaszetters gebruiken is er een ruim aanbod aan keuze:
•    Gelaagd glas
•    Hardglas
•    Veiligheidsglas
•    Draad glas
•    Vlakglas
•    Inbraak vertragend glas

Veelgestelde vragen

Ik weet hoe ik aan het juiste glas kan komen. Kan ik het dan ook zelf plaatsen?
Een van de meest gevaarlijkste vormen van arbeid is het zetten van glas. Wij raden u sterk aan om een glaszetter in te huren.

Ik heb geen idee welk glas ik heb. Hoe kan ik dan een afspraak maken?
De glaszetters zijn lokaal meestal goed op de hoogte van het soort buurt of huis waarin u woont. Als het echt niet anders kan, zal hij langskomen om het raam te inspecteren. U kunt via glaszetter-vergelijken.nl dus gerust meerdere offertes aanvragen van glaszettersuit uw eigen stad.

Gratis offerte aanvragen?

Vraag hier makkelijk en snel meerdere gratis offertes aan bij glaszetters in uw buurt.
Binnen enkele dagen ontvangt u daarop de op maat gemaakte offertes in uw mailbox.

Lees meer over deze website en vraag direct gratis vrijblijvende offerte aan door het formulier in te vullen.   direct offertes aanvragen